Förlagets beskrivning
Matlagning är en metodhandbok med alla grundläggande tillagningsmetoder som förekommer i ett rationellt kök: pochera, koka, bräsera, steka, fritera osv. Här finns även de metoder som har utvecklats som en följd av den tekniskt avancerade utrustning som idag återfinns i produktionsköken.
Även recept - såväl klassiska som moderna - presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter.
På ett kortfattat och enkelt sätt behandlas grundläggande produkthantering och HACCP. Nytt är fakta om etiskt och etniskt förhållningssätt till matlagning.
Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med yrkesmän i restaurangbranschen.
Boken vänder sig främst till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, Yrkeshögskolans utbildning inom re-staurang & mat och vuxenutbildningen, men är även en mycket uppskattad handbok för alla restauranger.
Sagt om boken
"En pålitlig och envist noggrann lärobok som utgör ett välgörande och inspirerande stöd för nya ivriga yrkesutövare av kokkonsten."
Måltidsakademiens diplom för bästa lärobok
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Matlagning
Bokrecensioner » Matlagning : en handbok
|
|
![Matlagning : en handbok](/images/background.gif) |
![Matlagning : en handbok](/images/background.gif) |
|
|
|