Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket   

Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket


Per-Olof Hegg Jan Hedh Anders Vendel

Inbunden. Jure Förlag 2014-10-07.
ISBN 9789172235892
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Den första "Den tekniske kocken" beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan "Den tekniske kocken 2" tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel - ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk. Syftet med denna tredje bok i serien är att: * sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment * introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och * skapa nya och överraskande smaksensationer. En viktig utgångspunkt för att skriva den nya "experimentella kokboken" har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment. Ambitionen är att experimenten ska vara: * enkla och lätta att utföra i köket * kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser * innehålla nytänkande. PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet



Fler böcker av författarna

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Den tekniske kockens experimentella kokbok



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner