Förlagets beskrivning
"Carlo Petrini är en av vår tids viktigaste tänkare, inte bara i fråga om vad man bör äta, utan även om hur man bör leva. Den här boken är väsentlig läsning för alla som bryr sig om sociala orättvisor, miljön och grunderna i en god måltid."
- Eric Schlosser, författare till Snabbmatslandet
Mexikanska indianer som blir undernärda av att bara äta vitt bröd, trots att grödor som livnärde deras förfäder växer runt knuten. Smaklösa paprikor som skickas halvvägs runt jorden. Kunskap, traditioner och kultur som försvinner i takt med att storföretagens överförädlade utsäde konkurrerar ut de lokala varianter man tidigare odlat och gör bönder världen över beroende av bekämpningsmedel och konstgödsel. Det är några av konsekvenserna av dagens globala livsmedelsindustri.
Carlo Petrini, som grundare av och ordförande för den internationella Slow Food-rörelsen, pläderar för maten som något njutbart och en källa till glädje, och pekar också ut vägen dit. Den går via fördjupad kunskap om varifrån maten kommer, om lokala traditioner och småskalig produktion. Den går via mat som inte suger ut och förstör vare sig miljön eller människorna som producerar den.
Vi måste helt enkelt se till att det vi äter är gott, rent och rättvist.
Till bokens svenska utgåva har den indiska fysikern, miljöaktivisten och Right Livelyhood-pristagaren Vandana Shiva skrivit förordet.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Slow Food
Bokrecensioner » Slow Food - gott, rent och rättvist
|
|
![Slow Food - gott, rent och rättvist](/images/background.gif) |
![Slow Food - gott, rent och rättvist](/images/background.gif) |
|
|
|