Förlagets beskrivning
Den första utförliga och kunniga boken om hur vin blir till. 80% av ett vins kvalitet bestäms redan i vingården, hävdar vissa producenter. Att skörda fina druvor är viktigt, naturligtvis. Under senare decennier har arbetet i jäshallarna moderniserats med ny teknik och nya uppfinningar. Det finns fler möjligheter vid själva vinifikationen.
Alla är idag överens om kvalitetens betydelse, medan metoderna diskuteras. Vinframställning är reglerad i lag, även om bestämmelserna varierar i stränghet.
Informativt beskrivs, diskuteras och analyseras här vinarbetet, indelat i avdelningarna Vingården och Vinkällaren. Britt och Per Karlsson besöker, samtalar och intervjuar inblandade producenter i olika led. Tonvikten ligger i Frankrike, men de studerar i både övriga Europa och i Nya vinvärlden.
Författaren och fotografen arbetar själva med vin och vininformation på heltid, de är bosatta i Paris. Britt Karlsson är också domare i vinjuries på olika håll i världen. Båda medverkar i den stora boken Languedoc (2007)
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Ett vin blir till
Bokrecensioner » Ett vin blir till
|
|
![Ett vin blir till](/images/background.gif) |
![Ett vin blir till](/images/background.gif) |
|
|
|