Förlagets beskrivning
Hej då pasta, adjö ris!
Lär dig leva i zonen och må så där riktigt bra!
För mycket snabba kolhydrater är farligt för hälsan, enligt denna populära bok. I många år har experter talat om för folk vad de ska och inte ska äta. Fett var fienden nummer ett. Sedan var det salt, sedan socker, sedan kolesterol.... osv.
Folk lyssnade och visst tappade de något, men inte var det överskottsfett. Vad de förlorade var istället hälsan och midjemåttet. Amerikaner är fetast i hela världen. Europa och Sverige är på god väg att komma ikapp. Varför? Huvudsakligen genom maten.
Den här boken bygger på en vetenskaplig upptäckt som fått Nobel-priset. Dr Barry Sear, som varit forskare på MIT, beskriver hur man ska äta och leva för att må bra och gå ner i vikt.
Det huvudsakliga budskapet är att man ska äta som naturen menat, dvs magra proteiner som fisk och kött, kolhydratfattiga frukter och fiberrika grönsaker. Vi ska äta mer som grottmänniskor och mindre som kor. Varför? Jo, genetiskt är människan inte skapt för att äta så mycket bröd och gryn och det får i slutändan konsekvenser för vår biokemi.
Ur innehållet:
Fetare fast vi äter mindre fett Du blir inte fet av fett, men av för mycket kalorier Idrottsmän presterar bättre på en kost med mera fett För mycket kolhydrater är inte bra för hjärtpatienter Din livskvalitet hänger mycket på maten du äter Mat kan vara en farlig drog
Översatt av:
Markus Andersson
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Zonen
Bokrecensioner » Zonen - Öka din livskvalitet och lär dig leva i Zonen
|
|
![Zonen - Öka din livskvalitet och lär dig leva i Zonen](/images/background.gif) |
![Zonen - Öka din livskvalitet och lär dig leva i Zonen](/images/background.gif) |
|
|
|