Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid   

Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid


Stefan Foconi

danskt band. Bokförlaget Daidalos 2017-01.
ISBN 9789171735003
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vem du är, påpekade 1700-talsgastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin. Och kanske är det i attityden till födan vi intar som vi i själva verket visar vilka vi är. En måltid handlar ju om så mycket mer än att bara bli mätt och utspelar sig inte minst på en social arena. Men idag har traditionens självklarhet ? säg salta köttbullar, söta lingon och syrlig gurka ? ersatts av globaliseringens batteri av möjligheter och kombinationer. Tillvaron smakar kort sagt annorlunda, och ibland, när snabbmats­ideologin och vinningslystnaden får råda, knappt någonting alls.

Stefan Foconis essä "Om kokkonsten" handlar om födans egenskaper, rätternas förvandlingar, traditionens egenheter och mycket därtill. Den tar med läsaren på en överrump­lande resa genom tidsåldrar, världsdelar och sammanhang, från förmänniskornas identitetsskapande lägereldar via den moderna laxproduktionens industriella tyranni och vidare till näringsämnenas kemiska dans under tillagnings­processen. Boken väcker lika många frågor som den ger svar ? det finns ju mycket att fundera över på området. »Att äta är en förlängning av att fortsätta andas. Det borde vara den enskildes skyldighet att ägna bägge aktiviteterna uppmärksamhet, tvivel och reflexion.«

Essän är nummer två i den kvartett om vad det innebär att vara människa som inleddes med "Om trädgårdskonsten" (2011).

Stefan Foconi, född 1955, har en bred verksamhet på det litterära fältet bakom sig. Han debuterade med romanen "Lergök" 1991 och har därefter publicerat en rad dikter, romaner, essäer och rese­skild­ringar. Senast romanen "Hade en bror" (2012), mono­grafin "Istanbul. Vandrin­gar i Europas största stad" (2014) samt den kulturhis­toriska samtids­skild­ringen"Levanten. Mellanöstern utan grän­ser" (2016, tillsammans med Tomas Andersson)



Fler böcker av Stefan Foconi


Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Om kokkonsten



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid
Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid
Om kokkonsten : essä om intagandet av föda, vägen dit och vid
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner