Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell   

Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell


Isacsson Mats o Morell Mats red.

Inbunden. SNS förlag 2002-06.
ISBN 9789171508713
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Västvärldens industriländer genomgår en snabb och för många människor svår omvandling. Fabriker stängs och industriregioner avfolkas. Sedan mitten av 1970-talet har människor sökt sig från industriorter till orter med ett rikare utbud av service och tjänster, utbildning, kultur och nöjesliv. Gamla sanningar om arbete, boende och umgänge har utmanats, gamla regelverk likaså. En rad marknader har under det senaste årtiondet av- och omreglerats. Världen har öppnats genom politiska förskjutningar samt den nya informations- och kommunikationsteknologin.

Industrisamhället byter skepnad och många forskare och debattörer söker förklaringar till och begrepp för denna omvandling. Vi möter ord som det postindustriella samhället, tjänstesamhället, IT-samhället eller det postmoderna nätverksamhället. Under senare år har det lanserats en mer historiskt förankrad tolkningsmodell som tar sikte på att varuproduktionen ingalunda har minskat utan snarare ökat. Formerna för tillverkningen och försäljningen har dock förändrats, vilket påverkar vårt sätt att leva, vår världsbild och samhällets institutioner.

Begreppet ”tre industriella revolutioner” fångar den transformation som västvärldens industriländer har genomgått under de senaste två hundra åren. Grundtanken är att det har skett tre djupgående förändringar av hur produktion, försäljning och andra ekonomiska aktiviteter bedrivs och organiseras.



I Industrialismens tid prövar fjorton forskare och lärare med anknytning till ekonomisk-historiska institutionen i Uppsala, utifrån egen forskning, idén om tre industriella revolutioner. Fokus ligger på Sverige, men analysen görs med begrepp hämtade från den internationella forskningen. Syftet är att ge perspektiv på dagens omvandling och att utmana gamla tolkningar om den industriella utvecklingen i Sverige.




Övriga författare: Göran Rydén, Klas Nyberg, Maurits Nyström, Mats Larsson, Alf Johansson, Dan Bäcklund, Kersti Ullenhag, Paulina de los Reyes, Eskil Ekstedt, Jan Ottosson, Anders L Johansson, Anita Göransson



Fler böcker av författarna

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell
Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell
Industrialismens tid. Ekonomisk-historiska perspektiv på svensk industriell
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner