Förlagets beskrivning
Vi bjuder på det läckraste ur den välkända Malmörestaurangen Årstidernas innehållsrika receptsamling. Recepten är uppdelade månadsvis och läckert illustrerade, inte på traditionellt vis med fotografier utan med varma och intagande teckningar utförda av Åke Arenhill. Det har med andra ord blivit både en matnyttig konstbok och en konstfull kokbok. Under krögare Wilhelm Pieplows erfarna ledning och med Mie Jernbecks instruktiva text lotsas man genom ett rikligt uppbåd av såväl gedigen husmanskost som gastronomiskt mer intrikata skapelser, alla åtföljda av tips om lämpliga viner.
Vad sägs om en väldoftande soppa på havskräftor i januari bastanta kalvlägg med potatismos i mars hälleflundra med sparris- och vitvinssås i maj gratinerad hallondessert i juli persiljefyllda vildänder i september eller den skånska gåsen i november med alla tillbehör?
Varje månad inleds dessutom av skönt tecknade och versifierade porträtt av någon välkänd herre eller dam som lämnat avtryck på matkonstens domäner, även dessa signerade Åke Arenhill.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Årstidernas mat
Bokrecensioner » Årstidernas mat
|
|
![Årstidernas mat](/images/background.gif) |
![Årstidernas mat](/images/background.gif) |
|
|
|