Förlagets beskrivning
Provence är Frankrikes gyllene hörn, en överdådig studie i mångfald som sträcker sig från alperna till Medelhavet och från Rhône till den italienska gränsen.I forna tider ockuperades Provence av både greker och romare, hit förlades påvemakten under två århundraden och här levde sådana betydelsefulla konstnärer och författare som Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus och Pagnol. Varje historisk spekt har på ett mycket påtagligt sätt präglat provinsen.
Det här är ett distrikt med blommande timjan och väldoftande lavendel, med karmosinröda tomater och soldränkta olivlundar. I Provence dukar man bordet med mångskiftande och utsökta rätter som är gjorda på bästa tänkbara grönsaker, fisk- och skaldjur och kött, som återspeglar ärevördiga traditioner.
Ingen gastronom känner bättre till den här regionen än Richard Olney som ställt samman 220 genuina recept vilka fångar arvet och enkelheten i den provensalska kokkonsten. Här finns rätter som under århundraden kärleksfullt tillretts i de lokala köken; bouillabaisse från Marseilles, Nice-inspirerad gryta, fisksoppa från Bouches-du Rhône, potatisgratäng med vitlök från Vaucluse och päron kokta i rödvin från Var, för att nämna några.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Provence
Bokrecensioner » Provence : en Kulinarisk Resa : Genuina Recept från den Franska Regionen Pr
|
|
![Provence : en Kulinarisk Resa : Genuina Recept från den Franska Regionen Pr](/images/background.gif) |
![Provence : en Kulinarisk Resa : Genuina Recept från den Franska Regionen Pr](/images/background.gif) |
|
|
|