Förlagets beskrivning
Idag talas mycket om mat och vin i kombination och helheten i måltiden. Men hur många har funderat över förhållandet aperitif med tilltugg? Det är ju ändå det som inleder hela måltidsupplevelsen!
Vad passar egentligen att dricka till en klassisk munsbit som rökt rådjursstek med pepparrotsgrädde? Vilket tilltugg är det bästa till en Cosmopolitan? Varför är parmesanchips med kummin och torkad frukt så lysande ihop med whiskey sour?
Efter åtskilliga tester och varierande smakäventyr har författarna kunnat konstatera vad som faktiskt passar bäst till vad och kan dessutom förklara varför. Ett 50-tal spännande kombinationer av tilltugg och drinkar är resultatet av deras experimentlusta.
I den här boken har Björn Olsson och Mats Landerberg – författare och fotograf till boken Bartender – samarbetat med ett verkligt matproffs: Jesper Johansson – universitetsadjunkt och kökschef på Restauranghögskolan i Grythyttan. Jespers mångåriga arbete i den högre kokkonsten belönades år 2003 med Gastronomiska akademiens silvermedalj.
Ur innehållet:
• Att kombinera smaker • Om tilltugg • Om drinkar • Klassiska tilltugg med nya drinkar • Drinkar med moderna tilltugg • Grönsakstilltugg med drinkar • Champagnedrinkar med tilltugg • Osttilltugg med drinkar • Alkoholfria drinkar med tilltugg • Allt i ett • Ett tilltugg – tre drinkar • Olivtilltugg med Dry Martini • Chips och nötter med drinkar • Provning av drink och tilltugg.
65 färgfoton. Utk sep 2004.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Aptitretarna
Bokrecensioner » Aptitretarna - Drinkar och tilltugg i god kombination
|
|
|
|
|
|
|