Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
La Pizza : Den sanna historien från Neapel   

La Pizza : Den sanna historien från Neapel


Natalia Borri Nikko Amandonico

Prisma Bokförlag 2004-11.
ISBN 9789151843858
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden.
Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen. Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet.

Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.

Orig. titel: La Pizza. Övers: Lena Lundgren. Omslag: Nikko Amandonico Omslagsfoto: Ewa-Marie Rundquist.



Fler böcker av författarna


Liknande böcker

Colomba Colomba en mycket bra bok! såväl recepten som de vackra bilderna   (Betyg 5 av 5)

här hittade jag den bästa recept till napoleanskt pizza!!! Hemligheten är att göra en liten fördeg, och då får man fin resultat. Rekommenderas ...........varmt som en pizza! ;-) (La Pizza)





Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

La Pizza



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







La Pizza : Den sanna historien från Neapel Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

La Pizza : Den sanna historien från Neapel Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » La Pizza : Den sanna historien från Neapel
La Pizza : Den sanna historien från Neapel
La Pizza : Den sanna historien från Neapel
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner