Förlagets beskrivning
God mat tillsammans med vänner! Det är kanske det som August Strindberg uppskattar allra mest. Både hans böcker och hans brev vittnar om det. Han är den ständigt hungrige.
Vad är det då för mat som Strindberg tycker om? Jo, biff, ärtsoppa, stuvad abborre, kräftor, dillkött, sparris, laxrygg med korintsås, glassmaräng och mycket annat. Strindberg är knappast någon finsmakare. Men maten spelar en mycket viktig roll i hans liv och författarskap. Just detta är det som Till bords med Strindberg vill spegla. En rikt illustrerad bok i generöst format.
Catharina Söderbergh är journalist och urstockholmare. Under flera år har hon ägnat sin lediga tid åt att följa Strindberg i spåren. I Stockholm, på Kymmendö och Furusund i Stockholms skärgård, i Uppsala, Lund och franska Grez-sur-Loing har hon levt sig in i hans tillvaro och texter – och inte minst hans stora matintresse.
Solveig Edlund är fotograf och har i inspirerande färgbilder fångat atmosfären från tiden då Strindberg och hans vänner avnjöt den ena läckra måltiden efter den andra.
Johnny Johansson, krögare och kock på Wärdshuset Lassemaja i Barkarby, och med en rad gastronomiska utmärkelser bakom sig, har utifrån tidstypiska recept anrättat Strindbergs favoriträtter.
Fler böcker av Catharina Söderbergh
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Till bords med Strindberg
Bokrecensioner » Till bords med Strindberg
|
|
|
|
|
|
|