Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött   

Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött


Lina Westman Oscar Westman

Inbunden. Natur & Kultur Allmänlitteratu 2015-04-01.
ISBN 9789127141193
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Fantastisk läsning och mycket tittgodis." Svenska Dagbladet Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det. Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak. I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen etiskt, ekologiskt, kulinariskt och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get. Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå. "Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok." MatMagasinet "Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!" Elle Mat & Vin "Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen." Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet "...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar." Smålands-Tidningen "Nu är det bondens tur att bli rockstjärna." Tranås-Posten "Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu." Erik Hörfeldt, Bacon Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept! Elle Mat & Vin



Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Köttbonden



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner