Förlagets beskrivning
För mig har smöret alltid varit mittpunkten i köket. Sen jag var liten och klåfingrigt norpade nygräddade kakor från min farmor, till idag när jag till fullo förstår vilken magisk produkt det är, så har min passion för smör hela tiden vuxit. På samma sätt som jag aldrig kommer glömma de livsavgörande ögonblicken, har upplevelser kopplade till smör skapat outplånliga spår i min hjärna. Nu vill jag inte på något sätt jämföra min sons födelse med första gången jag åt ett perfekt syrat smör, men båda har sina platser i mitt minne och på ålderns höst vill jag att just de sakerna ska finnas kvar längst.
Att en så enkel produkt direkt från naturen, som tillverkats utan en massa krusiduller, kan leda till känslostormar är inget man ska vara rädd för. Lär istället känna ditt smör. Lär dig tygla det och utveckla det. För i smöret finns kärnan till all god matlagning och bakning. Ett gott bröd är ett gott bröd, men ett gott bröd med ett bra smör är ett konstverk. I Smör - kärna, bryna, baka lär du dig att göra ditt eget smör, hur du bäst äter ett gott smör och allt det goda man kan göra med det. Syrat, brynt och klarat smör har sin funktion och speciella plats i köket vare sig det handlar om maträtter eller bakverk. Boken innehåller ett 70-tal recept, smörfakta och möten med några av Sveriges bästa smörhantverkare. Lär dig göra ditt eget syrade smör, kallrökta smör och crème fraiche, och rätter som fläsksida confiterad i klarat smör, fiskpudding, bearnaisesås, grillad kål med brynt smör och crabcakes med citronsmör. Avsluta sött med recept på bland annat chokladbiskvier med italiensk smörkräm, glass med brynt smör, éclairer, smörbullar, scones med rabarber- och jordgubbscurd, smörkola och hallon- och chokladtårta med brynt smör-bottnar
Fler böcker av Johan Hedberg
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Smör
Bokrecensioner » Smör : kärna, bryna, baka
|
|
![Smör : kärna, bryna, baka](/images/background.gif) |
![Smör : kärna, bryna, baka](/images/background.gif) |
|
|
|