Förlagets beskrivning
Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets mörker. Genom en samling reportage undersöker författaren vår samtids fascination för mat och dryck. Vi får möta stjärnkockarna i Baskien vars liv ständigt är i riskzonen, vi besöker svenska matmecenater vars största intresse är den fulländade måltiden och vi får följa med på en spännande jakt efter den perfekta tryffeln. Med Mons Kallentoft som kunnig och road ciceron leds läsaren in i en värld av exklusivt ätande och drickande. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, ibland med dödligt resultat…
Mons Kallentoft (f 1968) debuterade år 2000 med romanen Pesetas som belönades med Katapultpriset för bästa debut. Två år senare gavs romanen Marbella Club ut. Han medverkar regelbundet i tidskiften Gourmet, något som insiprerat till denna reportagesamling. Mons Kallentoft bor i Stockholm med sin familj, men reser ofta och gärna – inte minst på jakt efter nya matupplevelser.
Fler böcker av Mons Kallentoft
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Food Noir
Bokrecensioner » Food Noir : mat mord och myter
|
|
![Food Noir : mat mord och myter](/images/background.gif) |
![Food Noir : mat mord och myter](/images/background.gif) |
|
|
|