Förlagets beskrivning
Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets värld av svettblanka pannor och lystna ögon. I åtta reportage undersöker Mons Kallentoft kunnigt och roat vår växande fascination för exklusivt ätande och drickande. Möt till exempel stjärnkockarna i Baskien för vilka mat är en fråga om liv och död, följ med till världens mest exklusiva matlagningsskola i Bankok och var med och jaga den perfekta tryffeln i italienska Alba. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, en del av dem får betala ett högt pris.
Mons Kallentoft (f. 1968) debuterade år 2000 med romanen Pesetas som belönades med Katapultpriset för bästa debut. Två år senare följdes den av romanen Marbella Club. Mons Kallentoft medverkar regelbundet som skribent i tidskriften Gourmet och flera av bokens repotage har tidigare gått att läsa där.
Fler böcker av Mons Kallentoft
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Food Noir: Mat, mord och myter
Bokrecensioner » Food Noir: Mat, mord och myter
|
|
![Food Noir: Mat, mord och myter](/images/background.gif) |
![Food Noir: Mat, mord och myter](/images/background.gif) |
|
|
|