Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Utvecklingspsykologi   

Utvecklingspsykologi


Philip Hwang Björn Nilsson

Inbunden. Bokförlaget Natur och Kultur 2003-11.
ISBN 9789127085510
Hitta bokens lägsta pris
Förlagets beskrivning

Hur går det till när en människa utvecklas från embryo till vuxen individ och till ålderdomen? I denna introduktionsbok i utvecklingspsykologi beskrivs barns och ungdomars liksom den vuxna människans utveckling på ett lättfattligt och instruktivt sätt. Framställningen tyngs inte av onödiga facktermer eller snåriga resonemang. Boken tar upp aktuella forskningsrön och viktiga och ibland kontroversiella frågeställningar.

Kapitlen i Utvecklingspsykologi följer en grov åldersindelning: fostertiden, spädbarnsåren, förskoleåren, skolåren, ungdomsåren och vuxenåren. Varje åldersavsnitt är i sin tur uppdelat i olika aspekter av utvecklingen: fysisk, kognitiv/perceptuell och socioemotionell. Några exempel på vad enskilda avsnitt i boken behandlar är: arv och miljö, tidiga respektive senare erfarenheter, anknytning, för tidigt födda barn, lek, blyghet, "theory of mind", problem och störningar, tonåringar och sexualitet etc.

På det utvecklingspsykologiska området har ny kunskap växt fram under senare år och tidigare rön måste fortlöpande revideras. Denna andra utgåva av boken är därför mycket omarbetad. Särskilt omfattande förändringar har gjorts i kapitlen om förskole- respektive ungdomsåren. Ett helt nytt kapitel om vuxenåren fram till och med ålderdomen har också tillkommit.

Boken vänder sig i första hand till lärarutbildningen, speciallärarutbildningen och till yrkesverksamma inom barnomsorg och skola. Den är även av intresse för andra yrkeskategorier där kunskapen om människans utveckling är central, exempelvis för utbildningen i socialt arbete och olika vårdutbildningar.

Andra reviderade utgåvan.
Philip Hwang är professor i psykologi vid Psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Hans forskning rör barns och ungdomars utveckling och livsvillkor. Han har varit redaktör för de på Natur och Kultur utgivna böckerna Barnets tidiga relationer (1992), Spädbarnets psykologi (1999), Faderskap i tid och rum (2000) och Ungdomspsykologi (2001, med Ann Erling). Tillsammans med Björn Nilsson har han författat gymnasieläromedlet Introduktion till psykologin (2001).

Björn Nilsson är universitetslektor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde, institutionen för beteendevetenskap. Han har utgivit ett flertal böcker inom områdena socialpsykologi och kommunikation, varav på Natur och Kultur boken Nära relationer (1995) och, tillsammans med Philip Hwang, läromedlet Introduktion till psykologin (2001). Han är även verksam som översättare av akademisk litteratur inom fältet psykologi/sociologi/socialt arbete.



Fler böcker av författarna

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Utvecklingspsykologi



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Utvecklingspsykologi Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Utvecklingspsykologi Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.



Bokrecensioner » Utvecklingspsykologi
Utvecklingspsykologi
Utvecklingspsykologi
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner