Förlagets beskrivning
Vad vore svensk mat utan kåldolmar, pizza och spagetti? Hur skulle vi klara oss utan kinesisk och indisk mat, utan kebab, tandoori, souvlaki och langos? Det vi kallar svensk matkultur består av många invandrade influenser, och i vår vardag och i gatubilden tar vi för givet att ha mångkulturella kulinariska valmöjligheter. Aldrig förr har vi haft ett så stort intresse för andra länders kök!
Den nya svenska maten speglar det nya svenska samhället -- här möter vi de nya svenskarnas mat. Här finns förrätter, sidorätter, huvudrätter och efterrätter från flera spännande matkulturer: Afrika (nord och syd), Latinamerika, Asien, Balkan, Central-europa m fl. Rätter från länder varifrån våra invandrare kommer.
Bokens mat bygger på färgstarka och levande möten mellan matlagare från de olika regionerna och unga svenska kockar. Tillsammans skapar de utifrån sina erfarenheter en ny mat, med svenska råvaror som bas. Den nya svenska maten är resultatet av ett samarbete mellan Stockholm kulturhuvudstadsåret 1998, Svenska Bord AB och Norstedts. Den mångkulturella kokboken blir Kulturhuvudstadsårets officiella kokbok, den speglar de många kulturerna i Stockholm och Sverige och har inspirerats av den nya rikedomen av valmöjligheter, intryck och upplevelser.
ISBN 91-1-300397-6. Format: 210 x 260 mm. Ca 150 sidor. Kartonnage. Rikt illustrerad i färg. Omslag: John Bark
Fler böcker av Joachim Stokstad
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Hopkok
Bokrecensioner » Hopkok - sex kulturer möter det svenska köket
|
|
![Hopkok - sex kulturer möter det svenska köket](/images/background.gif) |
![Hopkok - sex kulturer möter det svenska köket](/images/background.gif) |
|
|
|