Förlagets beskrivning
Detta är en stimulerande introduktion för den som vill lära sig mer om vin. Vad kännetecknar olika druvsorter eller klimatzoner? Hur känner man skillnad på ett dyrt och ett billigt vin? Vad skiljer Bordeaux från Bourgogne? Spanskt från portugisiskt? Nebbiolo från Sangiovese? Vilka vita viner går bra till mat? Catarina Hiort af Ornäs lär ut grunderna i vinkunskap, urval och provningsteknik. Det kan gälla allt från vad för slags glas man bör använda till hur man bäst fångar upp doft och smak, allt från dekantering och temperatur till vilken inverkan jordmån och läge har på vinets karaktär. Men hur beskriver man en doft? Och vad har smaklökarna egentligen för register? Hur ska man träna upp dem? I 24 pedagogiskt upplagda provningar fruktigt illustrerade av Marianne Adolfsson leder Catarina Hiort af Ornäs nybörjaren steg för steg mot ökad kunskap och känslighet. Den som vill starta en vinklubb kan med fördel använda hennes bok som handledning. Här finns kartor, litteraturtips och rekommendationer, en mycket användbar årgångstabell och en ordlista som ger nybörjaren gott stöd, både vad gäller facktermer och vedertagna poetiska beskrivningar av smak, doft och karaktär. Catarina Hiort af Ornäs är vinskribent i Svenska Dagbladet och har tidigare gett ut bl.a. Mun-skänkarnas vinbok och Vinkännare på nolltid. Hon är vice ordförande i Munskänkarna och tilldelades 1995 Vinakademins stipendium.
Fler böcker av Catarina Hiort af Ornäs
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
24 vinprovningar
Bokrecensioner » 24 vinprovningar
|
|
![24 vinprovningar](/images/background.gif) |
![24 vinprovningar](/images/background.gif) |
|
|
|